YouTube-adverteren met Google AdWords

Google AdWords-reclame op YouTube verhoogt de verkoop en de branding

Wees succesvol met YouTube-reclame!

We kennen de reclame van de televisie al tientallen jaren. Reclamebureaus proberen al jaren de bekendheid van een merk en daarmee de omzet van kleine en grote bedrijven te vergroten. Echter, sinds vele jaren is reclame op YouTube steeds interessanter geworden voor adverteerders en de trend neemt elk jaar toe. Met bijna 40 miljoen bezoekers alleen al in Duitsland bereikt het portaal een enorme menigte en de groei van de reclamevideo’s is het meest groeiende kanaal voor reclameboodschappen.

YouTube-kanalen

YouTube-advertentieformaten

YouTube, vergelijkbaar met traditionele Google AdWords-campagnes, biedt adverteerders een breed scala aan reclameformaten die vrij kunnen worden geselecteerd op basis van hun oriëntatie. Ze variëren op basis van gebruikerservaring, gewoontes, de respectievelijke eindapparaten en vele andere factoren. In principe kan men spreken tussen 3 verschillende types bij het bepalen van het tijdstip van de advertentie-invoeging.

  • Pre-roll reclame die wordt ingevoegd voor de eigenlijke video. (engl. Pre-Roll)
  • Mid-roll reclame die wordt weergegeven in het midden van de eigenlijke video.
  • Post-roll reclame die wordt weergegeven na de eigenlijke video.

U kunt kiezen uit 6 verschillende advertentieformaten. We gaan hieronder in op deze advertentieformaten:

 

YouTube-reclame weergeven

YouTube Overlay in Video Ads

Overlay YouTube Ads zijn bijzonder geschikt als u de bekendheid van een merk wilt vergroten. Als u dit type advertentie plaatst, wordt de advertentie weergegeven in de vorm van banners, tekst of met afbeeldingen in een video. Omdat dit soort reclame relatief agressief is, hebben gebruikers de neiging om het als negatief te ervaren. Het is echter zeer effectief voor het visueel vastleggen van een merkboodschap. Wanneer op de banners, afbeeldingen of tekst wordt geklikt, gaan gebruikers direct naar de website.

YouTube TrueView In Stream Video Advertising

Infokaarten als YouTube-advertentie

Bij de infokaarten worden de reclameboodschappen weergegeven als een oproep tot actie. Deze kunnen ook door bedrijven worden gesponsord. In dit geval verschijnen er naast de oproep tot actie nog meer informatieteksten, die volledig zichtbaar worden gemaakt door erop te klikken. De informatie kan speciaal worden aangepast aan de eigenlijke hoofdvideo en kan bijvoorbeeld relevante productinformatie over een product uit de video bevatten. Omdat de getoonde teksten niet weg te klikken zijn, moet dit reclameformaat zorgvuldig worden gebruikt om te voorkomen dat er een negatieve indruk op de gebruiker ontstaat.

Bumperadvertenties op YouTube

Advertenties op YouTube zijn niet weg te klikken

Een andere variant van de reclameformaten op YouTube zijn geen click-away reclamevideo’s, die voor de eigenlijke hoofdvideo kunnen worden geplaatst. Ze zijn tussen 15-20 seconden lang en kunnen zowel merkbekendheid als waardevolle productinformatie bevatten. Vanwege de noodzaak om de advertentie te bekijken, is deze vorm van adverteren niet erg populair bij gebruikers en moet worden gebruikt in een onderhoudende en goed gedoseerde manier.

Der eigene Markenkanal bei YouTube

Universele App-reclamecampagnes op YouTube

Wanneer een ontwikkelaar een nieuwe app heeft geprogrammeerd, wil hij natuurlijk een hoge distributie van de nieuwe app bevorderen. Hiervoor zijn er universele app-campagnes die automatisch worden uitgezonden op YouTube.

YouTube Influenzer Kampagnen
Wees succesvol met YouTube-reclame!

YouTube-kanalen

Een ander belangrijk gebied is het voortdurend groeiende aantal YouTube-kanalen, die alles omvatten van feitelijke onderwerpen tot politiek en muziekproducties. Hoe hoger het aantal abonnees, hoe lucratiever het is voor de zenderoperator. Ze vormen dus ook een belangrijk gebied voor het invoegen van reclamevideo’s, omdat de belangengroep veel nauwer is gedefinieerd onder de kanalen.

YouTube-advertentieformaten

YouTube-reclame weergeven

Toon advertenties op YouTube zijn de bekendste van de advertenties en worden meestal uitgezonden op desktopcomputers. Ze zijn echter ook geschikt voor tablets en smartphones. Daarom kunnen de advertenties worden aangepast aan de grootte van het scherm. Door hun discrete fade-ins worden ze zeer gewaardeerd door zowel adverteerders als gebruikers. De displayadvertenties worden meestal in het bovenste deel van het scherm getoond, maar in kleine displays kunnen ze ook onder de eigenlijke video worden getoond.

YouTube Overlay in Video Ads

YouTube TrueView In Stream Video Advertising

TrueView In Stream Video Ads op YouTube is een van de videoformaten die sinds 2010 gestaag aan populariteit hebben gewonnen. Ze worden bijvoorbeeld voor de eigenlijke video afgespeeld en kunnen na 5 seconden door de gebruiker worden overgeslagen. Als de adverteerder erin slaagt om de interesse van de gebruiker te wekken in de eerste 5 seconden, dan bekijken de gebruikers de video op vrijwillige basis. Dit heeft veel positieve neveneffecten en verhoogt zowel de naamsbekendheid als de verkoop op de lange termijn. De advertenties zijn specifiek afgestemd op de betreffende doelgroep en aangepast aan het betreffende formaat. Het bevat ook een nauwkeurig omschreven oproep tot actie. We optimaliseren de TrueView in stream-advertenties zodanig dat de abonnees van de kanalen van onze klanten steeds verder toenemen, waardoor er nog meer toegevoegde waarde ontstaat.

Infokaarten als YouTube-advertentie

Bumperadvertenties op YouTube

Bumper Werbeanzeigen bei YouTube sind kurze Videoanzeigen, deren Länge 6 Sekunden umfasst. Sie werden während eines längeren Videos angezeigt und haben eine breite Akzeptanz bei den Nutzern, da sie schnell vorbei sind und somit kaum stören. Durch die hohe Reichweite kann dieses Anzeigenformat für eine schnelle Verbreitung einer Videobotschaft genutzt werden und mit anderen Anzeigenformaten kombiniert werden.

Werbeanzeigen auf YouTube nicht wegklickbar

Het eigen merkkanaal op YouTube

Als je het echt wilt weten op YouTube, moet je de kabel goed uittrekken. De hoogste discipline voor professionals is hun eigen merkkanaal. Hier wordt een apart kanaal gecreëerd voor een bedrijf, dat belangrijke informatie biedt met een toegevoegde waarde voor gebruikers en klanten. Deze informatie wordt gecombineerd met de nieuwste trends uit de betreffende branche en specifiek aangevuld met informatieve video’s. Daarnaast is het mogelijk om met advertenties gericht reclame te maken voor het eigen merkkanaal en zo op lange termijn een zeer hoge naamsbekendheid te bereiken.

Universelle App Werbekampagnen bei YouTube

YouTube Beïnvloedingscampagnes

Beïnvloedingscampagnes maken nu net zo goed deel uit van YouTube-campagnes als alle andere vormen van reclame. Hier worden producten specifiek op de markt gebracht door bekende persoonlijkheden, maar ook door channeloperators die door hard werken een bepaald vertrouwen hebben verdiend in de YouTube-gemeenschap. Bedrijven vertrouwen daarbij op tests, die in videoformaat worden uitgezonden naar de abonnees van de betreffende channeloperator. Daarbij vertrouwen de bedrijven vooral op de betrouwbaarheid van de YouTube-ster. Voorbeelden van bekende beïnvloedingscampagnes komen uit de game-industrie, de cosmetica-industrie of de kledingindustrie.

Wat zijn de kosten van Google YouTube-advertenties?

De kosten van Google AdWords advertenties op YouTube zijn veel lager dan op andere relevante reclamekanalen. Vooral in vergelijking met TV-reclame heeft YouTube een grote prijs en voordeel. De adverteerder betaalt alleen als de gebruiker de advertentie daadwerkelijk heeft gezien of op de advertentie heeft geklikt. Dit voorkomt verspilling en andere onnodige kosten. Bovendien kan men beginnen met reclame op YouTube met een laag dagbudget en deze vervolgens verhogen indien succesvol. Dit voorkomt fouten die automatisch gebeuren bij een groot initieel budget. Dankzij de verschillende advertentieformaten blijft u ook flexibel genoeg om snel te reageren op bepaalde situaties. Wij passen onze prijzen aan de specifieke behoeften van de klant aan.

Wat zijn de vereisten voor succesvolle YouTube-reclame?

Als u een succesvolle YouTube-reclamecampagne wilt voeren, moet u op voorhand de juiste koers uitzetten. Voor onze klanten vertrouwen we op een zorgvuldige doelgroepdefinitie, die we definiëren op basis van demografische kenmerken en locatiegebonden aspecten. Vervolgens proberen we samen met de klant de respectievelijke bedrijfsfilosofie en het product in te bedden in een professionele video, zodat de boodschap de eindklant bereikt. We proberen ook een persoonlijk niveau te bereiken, zelfs met low-cost producties, wat gepaard gaat met humor en expertise. Als u een YouTube-reclamecampagne overweegt, bel ons dan even. Wij helpen u graag!

Bron:  YouTube

Branding

Wij vergroten de naamsbekendheid en helpen u om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken!

Optimalisatie van de reclame

Wij optimaliseren uw video-advertenties en vinden het juiste advertentieformaat!

Definitie van de doelgroep

We definiëren de juiste doelgroepen op basis van demografische en geologische aspecten.

Merkkanaal

Als u dat wenst, kunnen we uw eigen bedrijfskanaal creëren om uw merk te vestigen!

Gegevensanalyse

We analyseren uw gegevens regelmatig en gebruiken ze om YouTube-campagnes te optimaliseren.

Strategie

Wij creëren een robuuste strategie voor uw YouTube-campagnes en verfijnen deze steeds verder!

YouTube succesfactoren

Voor het opzetten van succesvolle YouTube-campagnes heeft u expertise nodig die voortdurend wordt uitgebreid!

  • Merkopbouw
  • Hoge klikpercentages
  • Verkoop
  • contactpersonen

Wij bieden hen onze hulp aan zonder een langdurige contractuele verbintenis!

Alle YouTube-reclameformaten in het overzicht

Wij bieden u alle diensten uit één hand.

YouTube-advertenties weergeven

Wij maken YouTube-display-advertenties voor u zonder groot strooiverlies!

YouTube Overlay in Video Ads

YouTube Overlay in Video Ads verhoogt de bekendheid van uw merk en het bereik van de advertentieplaatsing!

YouTube TrueView In Stream Video Ads

YouTube TrueView In Stream Video reclame is effectief en gebruiksvriendelijk.

Infokaarten als YouTube-advertentie

Infokaarten als YouTube-advertenties kunnen we ook voor u implementeren.

Bumperadvertenties op YouTube

Bumperadvertenties op YouTube brengen uw merk- of productboodschap snel en effectief over.

Universele app-reclamecampagnes op YouTube

Universele app-reclamecampagnes op YouTube om uw app op de markt te brengen.

Laten we beginnen

Maak een afspraak en laat ons een succesvolle campagne ontwikkelen!

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com