landingspagina’s

FAQ – Landingspagina’s

Landingspagina’s

Een landingspagina wordt meestal gemaakt voor campagnes die een zeer specifiek doel hebben. U kunt grofweg onderscheid maken tussen landingspagina’s voor directe verkoop en landingspagina’s die bedoeld zijn om contact te leggen. Door de mogelijkheden van het internet kunnen landingspagina’s in veel verschillende soorten campagnes worden gebruikt. Denk hierbij aan e-mailcampagnes, tekst- en weergaveadvertenties op de grote zoekmachines en allerlei campagnes in social media.

Waar zijn landingspagina's zinvol?

In principe kunt u aan elk type website landingspagina’s toevoegen, zolang u het doel niet uit het oog verliest. Bij het maken van een landingspagina moet u rekening houden met een aantal belangrijke punten, die we hieronder zullen noemen. De gedefinieerde doelen resulteren in de structuur van een landingspagina. Afhankelijk van de wensen van de klant zullen nieuwsbriefabonnees, contactpersonen, downloads of een gerichte aankoop de structuur van een landingspagina beïnvloeden. De landingspagina is meestal niet toegankelijk binnen de conventionele menustructuur.

Optimalisatie van een landingspagina

Als u een landingspagina wilt optimaliseren, kunt u terugvallen op verschillende instrumenten. Een belangrijk middel hiervoor zijn de zogenaamde calls for action, die kunnen worden voorzien van verschillende functies. Denk hierbij aan het aanbieden van een callback, het maken van afspraken, aanbiedingen voor een gratis download en nog veel meer. Welke call to action goed werkt, kan met een AB-test worden bepaald en, afhankelijk van het resultaat, verder worden verfijnd. Hierdoor wordt de interactie van de landing page stukje bij beetje vergroot en dit verhoogt de verkoop of de gekwalificeerde contacten (engl. leads) duurzaam.

Wat maakt een landingspagina?

Bij het gebruik van een landingspagina dient u zich te beperken tot 1-2 hoofdonderwerpen en de selectie van trefwoorden waarmee de landingspagina wordt geadverteerd hierop aan te passen. Bij de teksten van een landingspagina dient men zich te concentreren op verkoopoptimalisatie en niet op zoekwoordoptimalisatie, zodat deze niet in concurrentie treden met de eigenlijke webpagina. Als de landingspagina zo is ontworpen dat deze zijn doel dient, dan kan de conversiesnelheid aanzienlijk worden verhoogd.

Soorten landingspagina's

De klassieke landingspagina is zeker het meest voorkomende type als het gaat om speciaal gedefinieerde subpagina’s. Hier worden pagina’s geadverteerd die specifiek worden gepromoot voor een bepaalde actie, vaak Google AdWords-campagnes. Hier genereert banner reclame bijvoorbeeld een extreem grote stroom van bezoekers. Het is ook mogelijk om een bestaande subpagina opnieuw op te bouwen, maar dit is niet aan te raden, omdat dit organische plaatsingen in gevaar zou brengen.

De tweede variant is de zogenaamde microsite, die met behulp van prompts en andere ondersteunende modules tot een hogere conversie moet leiden. U dient echter altijd de richtlijnen van Google te volgen, anders kunnen er negatieve effecten optreden. Beide varianten kunnen onafhankelijk van de bestaande navigatie in de website worden geïntegreerd.

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com

SEO Koeln: