FAQ – Dubbele inhoud

​Dubbele inhoud wordt vaak onderschat

Dubbele inhoud is een probleem voor veel websites en vooral in onlinewinkels, omdat veel winkelexploitanten kant-en-klare teksten ontvangen van hun leveranciers en partners. Deze teksten verschijnen dan in veel verschillende winkels. Er zijn maar weinig webmasters die zich hier zorgen over maken, omdat de inspanning voor het maken van uw eigen teksten enorm hoog is. De teksten van een website spelen echter een zeer belangrijke rol voor de plaatsingen in de grote zoekmachines.

Welke redenen kunnen er zijn voor dubbele inhoud?

De redenen voor dubbele inhoud kunnen veel en gevarieerd zijn. De klassieke reden is zeker de diefstal van buitenlandse teksten van andere websites om werk te besparen. Dit is niet alleen verboden en brengt aanzienlijke boetes met zich mee. U schaadt ook de auteur van de teksten en uzelf, omdat dit gepaard gaat met aanzienlijk positieverlies.

Dubbele inhoud

​Andere redenen kunnen zijn

Een andere fout kan zijn dat een website bereikbaar is met of zonder www. Deze fout kan snel en eenvoudig worden opgelost met een 301-forwarding. Een andere fout kan zitten in de publicatie van teksten op verschillende plaatsen of categorieën van de website. Als u een website met meerdere talen heeft, dan moet u deze talen heel netjes scheiden. Dit geldt vooral als u landsites heeft met identieke talen (bijvoorbeeld: Duitsland en Oostenrijk).

Hoe herkent u dubbele teksten?

De eenvoudigste manier om dubbele inhoud te vinden is door de inhoud van verschillende softwareaanbieders te controleren en pagina’s te controleren. Dit zijn bijvoorbeeld Siteliner, Copyscape of Ryte, die een snelle controle mogelijk maken. Tijdens de optimalisatie van de pagina’s controleren we al alle pagina’s van bestaande websites op dubbele inhoud. Voor nieuwe websites zorgen we er ook voor dat tijdens de planningsfase alle maatregelen worden genomen om dubbele inhoud te voorkomen.

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com