Facebook reclame met blijvend succes!

Facebook-advertenties moeten worden afgestemd en gepland voor de lange termijn. Wij helpen u hiermee!

Facebook reclame voor kleine en middelgrote bedrijven

De juiste doelgroep is het belangrijkste punt bij het plaatsen van advertenties op Facebook.

Doelgroepdefinitie

Samen met u vinden we de juiste doelgroep en stemmen we de Facebook-advertenties daarop af!

Maak een Facebook-profielpagina aan

Wij bieden u een Facebook-bedrijfspagina aan volgens het DSVGO.

Technische specificaties

Wij maken de foto’s en teksten volgens de technische specificaties van Facebook!

Facebook Netwerk

Wij breiden uw eigen Facebook-netwerk systematisch uit!

Facebook-reclameformaten

Door onze ervaring kunnen wij u adviseren over de keuze van het juiste Facebook reclameformaat!

Facebook-videoreclame

We kunnen ook Facebook-videoreclame realiseren!

Facebook reclame verhoogt de bekendheid van uw bedrijf!

Verhoog het bewustzijn van uw kleine of middelgrote onderneming!

  • Bezoekers
  • Verkoop
  • Vrienden
  • Ik vind het leuk

Facebook-advertenties vereisen een planning op middellange termijn en een strategie op lange termijn

Adverteren op Facebook kan alleen succesvol zijn als het in meerdere stappen wordt gedaan. Hieronder kunt u de belangrijkste punten lezen!

Facebook-advertenties

Met bijna 2,5 miljard gebruikers is Facebook een van de reuzen in de sociale mediawereld. Facebook reclame is daarom voor veel bedrijven ook een goed instrument voor klantenwerving. Dit geldt zowel voor de lokale omgeving van een bedrijf als voor de nationale en internationale verkoop. Omdat Facebook, net als Google, voortdurend zijn eigen algoritmen verandert, moet men de reclamestrategieën op Facebook niet halfslachtig benaderen.

Voor wie is Facebook reclame geschikt?

Waarom werkt Facebook-reclame soms niet?

De reden hiervoor is in veel gevallen een verkeerde of ontoereikende doelgroepdefinitie. Bij het definiëren van de doelgroepen op Facebook moet een onderscheid worden gemaakt tussen koude acquisitie en bestaande klantenwerving in de “normale” verkoop. In dit geval zijn de bestaande klanten bestaande contacten, fans die de video’s op uw profiel hebben bekeken of bezoekers van uw Facebook-profiel. Kortom: U kent het bedrijf al.

Alle anderen horen thuis in het koude aankoopgebied. Elk bedrijf dat actief cold calling doet, kan zeker bevestigen dat dit een complex en kostbaar proces is. Het is hetzelfde met Facebook. Het verschil tussen Google Ads en Facebook Ads is dat Facebook Ads blijkbaar persoonlijker zijn. Je koopt immers niet alles aan de deur. Veel bedrijven onderschatten dit feit en daarom werken sommige strategieën niet.

Dus als je succesvol wilt zijn met Facebook reclame, moet je veel koude contacten omzetten in “vrienden” en moet je niet meteen met de deur in huis vallen. Voordat er Facebook-advertenties worden geplaatst, moet u eerst heel actief zijn op Facebook.

Hoe krijg ik fans op mijn profiel?

Hoe kiest u de juiste doelgroep?

Eerst bepaalt u in welke plaatsen, regio’s of landen de advertenties moeten worden geplaatst. Voor lokaal gevestigde bedrijven die alleen in het lokale gebied actief zijn, heeft supraregionale reclame geen zin. De situatie is anders voor onlinewinkels of voor bedrijven met producten van bovenregionaal belang.

Je moet de juiste leeftijdsgroep bepalen. Een te grote spreiding leidt onvermijdelijk tot verspilling. Met de leeftijd neemt het inkomen normaal gesproken ook toe. Een ander belangrijk punt. Een 18-jarige zal nauwelijks een droomreis naar de Galapagos boeken.

De keuze van het geslacht speelt ook een grote rol in veel industrieën. Neem een kijkje in uw eigen klantenstructuur en beslis dan.

Welke belangen moeten worden overwogen als u nieuwe klanten wilt winnen. Als u gebruikers wilt aantrekken die geïnteresseerd zijn in technologie, dan moet u proberen daar rekening mee te houden. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met modelbouw. Uit bepaalde belangengroepen kunnen veel conclusies worden getrokken.

Het definiëren van doelgroepen is een continu proces, want je kunt altijd nieuwe potentiële doelgroepen vinden door zelf onderzoek te doen op Facebook. Voor het trefwoord reizen kunt u ook gerelateerde onderwerpen vinden die in de loop van de tijd interessant kunnen worden.

Wat is het technische aspect van Facebook Ads?
Facebook-advertenties

Voor wie is Facebook reclame geschikt?

Bedrijven moeten zich in de eerste plaats afvragen: passen Facebook-advertenties bij mijn bedrijf?

De meeste bedrijven kunnen deze vraag met “ja” beantwoorden, tenzij ze in een absolute nichemarkt opereren. In de eerste plaats zorgen Facebook-advertenties voor hogere bezoekersaantallen in de vooraf gedefinieerde doelgroep. Als de website op voorhand goed is voorbereid, leiden de hogere bezoekersaantallen tot meer contacten of vragen en een grotere bekendheid van het bedrijf. Als het correct wordt benaderd, kunnen er ook uitgebreide maildistributielijsten worden gemaakt, die worden opgebouwd tot een potentiële kopersgroep. Omdat veel kleine en middelgrote bedrijven Facebook-reclame vaak niet goed implementeren, verliezen ze vaak geld zonder dat ze een goede respons hebben bereikt.

Waarom werkt Facebook-reclame soms niet?

Hoe krijg ik fans op mijn profiel?

Het hebben van een eigen blog met kwaliteitsvolle tekst en interessante informatie is een goede manier om mensen in contact te brengen met een bedrijf. Regelmatige podcasts en eigen videoproducties zijn ook paden te bewandelen. Een ander pad is Facebook-fanadvertenties. Hier verzamelt u nieuwe contacten door gratis informatie, PDF-bestanden of andere zaken die nieuwe mensen naar uw profiel en website kunnen lokken. Met een beetje handigheid kunt u een abonnement op uw nieuwsbrief krijgen of bij het eerste contact een contactverzoek indienen. Als u reclame maakt voor uw website, krijgt u ook waardevolle inhoud zonder de bezoeker onder druk te zetten. Foto’s en eigen video’s zijn hier perfect voor. Bezoekers aan wie u helpt met informatie kunnen uw website in andere fora vermelden en zo meer bezoekers trekken.

Als de lijst van vrienden in de loop van de weken en maanden een aanzienlijke omvang heeft bereikt, zullen de Facebook-advertenties volgen, die nuttig zijn voor de acquisitie. Met de nieuwe “vrienden” kunt u heel goed doelgroepen definiëren, omdat u de geschiedenis van de contacten kent. Dit werkt net als bij “echte” vrienden. Je hebt een van hen leren kennen tijdens het voetballen, de andere in een kroeg enz.

Met de Facebook-doelgroepdefinitie kunt u nu uw advertenties precies controleren en de kans op een succesvolle campagne vergroten. Zogenaamde verspilling, d.w.z. bezoekers die niet geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten, kan worden geminimaliseerd met Facebook reclame.

Hoe selecteer ik de juiste doelgroep?

Wat moet je technisch gezien overwegen met Facebook-advertenties?

Technische aspecten waar u rekening mee moet houden bij Facebook Ads:

De richtlijnen voor afbeeldingen in Facebook Ads zijn individueel ingesteld voor elk advertentieformaat. Facebook raadt aan dat de afbeeldingen 1200 x 628 pixels groot zijn voor een optimale weergave. Het minimum is 600 pixels in de breedte en de hoogte van de beelden. Als formaat moet je kiezen voor JPG of PNG. Facebook maakt een tekenlengte van 215 tekens in de tekst en 25 tekens in de kop mogelijk. Vergeet de linkbeschrijving van 30 karakters niet.

Welke Facebook-reclameformaten zijn er?

Videoreclame in Facebook-feedformaat
De Facebook-video-feed-advertenties maken het mogelijk dat bedrijven specifiek ontworpen zijn om merkreclamegebieden te beheren of om interactieve gebruikers naar hun eigen website te lokken. Door de extreem hoge groeicijfers van de kliks is dit formaat erg belangrijk geworden. Bij gebruik van een video moet u altijd de hoogst mogelijke resolutie kiezen. Facebook staat een maximale bestandsgrootte van 4 GB toe bij het uploaden. De lengte van een video is beperkt tot maximaal 240 minuten. De optimale grootteverhouding van de video varieert tussen 16:9 en 9:16 in verhouding. Als videoformaat moet u kiezen voor mp4 of Mov. De toegestane tekst voor een video-feed advertentie is 125 karakters, 25 karakters in de advertentietitel en 30 karakters in de linkbeschrijving. Je moet dit altijd volledig gebruiken.

Facebook-carrouseladvertenties

Klassieke Facebook-advertenties in de rechterkolom

De klassieke Facebook-advertentieformaten voor de rechterkolom zijn geschikt voor bedrijven van allerlei aard die met desktopreclame specifieke doelgroepen willen aanspreken. Vergelijkbaar met Google AdWords worden ze gefactureerd tegen kostprijs per klik. De technische details beginnen met de beeldresolutie van 1200 x 628 pixels bij de afbeeldingsformaten JPG en PNG. Ze moeten worden bewerkt in een verhouding tussen 9:16 en 16:9 ten opzichte van de pagina. In de tekst is een maximum van 215 karakters toegestaan en de koptekst staat 25 karakters toe. In de beschrijving van de link kunt u maximaal 30 karakters opnemen.

Maak Facebook In-Stream Video Ads

Facebook Directe artikel advertenties

Als u wilt adverteren op de inhoud van Facebook op uw website, is er geen manier om direct te adverteren. De website moet echter al een bepaalde grootte hebben, anders kan Google deze afwijzen. Een ander belangrijk punt voor Facebook Instant Artikel advertenties is de navigatie van de website. Dit moet snel en gemakkelijk te navigeren zijn. De exacte vereisten voor de advertenties vindt u hier.

Met betrekking tot de technische vereisten dient u de door Facebook aanbevolen resolutie van 1200 x 628 pixels voor de foto’s te gebruiken. Het minimum van 600 x 600 pixels mag niet worden onderschreden en de foto’s moeten in JPG of PNG formaat zijn. Bij het uploaden van video’s is de maximale grootte 4GB, waarbij de lengte van de video niet meer dan 240 minuten mag bedragen. De tekst van de Instant Article Ad is beperkt tot 125 tekens en voor
Rubriek mag niet groter zijn dan 25 tekens. De linktekst voor de weergave is beperkt tot 30 tekens.

Facebook advertenties voor de marktplaats

Facebook reclame in het Publiek Netwerk

De manier waarop Facebook advertenties worden geadverteerd is zeer vergelijkbaar met Google Display Network advertenties. Het gaat hierbij om reclame via banners, afbeeldingen en video’s op vertrouwde sites die geschikt lijken voor het type product. De specificaties van Facebook voor de afbeeldingen bevatten een resolutie van 1200 x 628 pixels, waarbij de breedte en hoogte niet minder dan 254 x 133 pixels mag zijn. De aanbevolen beeldverhouding is 9:16. De grootte van de gebruikte video’s mag niet groter zijn dan 4GB. De lengte van de video in het Publiek Netwerk is minimaal 10 seconden en eindigt op 121 seconden.

Facebook reclame in het Publiek Netwerk

Facebook-advertentieplaatsing in Messenger

De advertenties voor Facebook Messenger worden weergegeven tussen gesprekken die al aan de gang zijn en zijn beeldadvertenties. De advertenties worden geleverd met behulp van een algoritme dat het hoogst mogelijke succespercentage belooft. De technische specificaties op Facebook zijn een resolutie van 1200 x 628 pixels voor afbeeldingen en een breedte- en hoogteverhouding van 254 x 133 pixels in JPG of PNG-formaat. De tekst voor een advertentie in Facebook Messenger is maximaal 125 tekens. De kop kan 25 karakters hebben en de linkbeschrijving maximaal 30 karakters.

Facebook Collectie advertenties
Welke Facebook-reclameformaten zijn er?

Facebook Carrousel advertenties

Facebook-carrouseladvertenties bevatten verschillende manieren om uw bedrijf te promoten. Hier worden afbeeldingen, video’s en tekst gecombineerd en geleverd aan de Facebook-community voor één of meer producten. Dit geldt natuurlijk ook voor de diensten. In sommige gevallen is het zinvol om een landingspagina te maken als een landingspagina voor bezoekers, die geoptimaliseerd is voor het product of een speciale dienst. Voor elke advertentie worden maximaal 10 carrouselkaarten gemaakt, die de bezoeker kan openen door te vegen op zijn smartphone.

De advertenties verschijnen op de Messenger homepage, als feed, op de Facebook marktplaats en in het Audience Network. Facebook heeft de specificaties voor de afbeeldingen op één van de 600 pixels voor hoogte en breedte ingesteld. De carrousel Massenger reclame vereist minimaal een resolutie van 254 x 133 pixels voor de afbeeldingen. Voor de video’s mag de resolutie niet lager zijn dan 1080 x 1080 in de formaten Jpg4 of MOV. Voor de tekst van de carrouselreclame kunnen maximaal 125 tekens worden gebruikt en voor de kop zijn 40 tekens toegestaan. De beschrijving van de link mag 20 karakters bevatten.

Klassieke Facebook-advertenties in de rechterkolom

Maak Facebook In-Stream Video Ads

De Facebook In-Stream advertenties zijn geschikt voor bijna alle bedrijven en dienstverleners die de naamsbekendheid of interacties willen vergroten. De individuele kerngegevens van de advertenties, bijv. budget, tijdsbestek en de betreffende doelgroep worden in de Facebook-reclameplanner ingevoerd en gecombineerd met de betreffende intentie van de adverteerder. Hier kan men een onderscheid maken tussen het verwerven van potentiële klanten, videobeelden, downloads en dergelijke. Met betrekking tot de grootte van de afbeeldingen beveelt Facebook 1200 x 628 pixels aan voor de JPG en PNG formaten. De hoogte en breedte van de geselecteerde beelden mag niet kleiner zijn dan 600 pixels. De reclametekst is beperkt tot 215 tekens per advertentie, waarbij de titel niet meer dan 25 tekens mag bedragen. De linkbeschrijving is ook beperkt tot 30 karakters.

v

Facebook advertenties voor de marktplaats

De Google Marketplace biedt talloze artikelen te koop en te koop aan. Advertenties op de Facebook-marktplaats bereiken Facebook-gebruikers door middel van hun eigen app bij het winkelen. De advertenties verschijnen ook op Instagram, Messenger en het Audience Network. Ze verschijnen parallel aan andere identieke of soortgelijke productgroepen wanneer ze worden geplaatst. Het budget wordt individueel bepaald, evenals de gewenste positie. De richtlijnen voor de afbeeldingen beginnen met de door Facebook gewenste resolutie van 1200 x 628 pixels, maar het formaat van 600 x 600 in JPG of PNG formaten mag niet kleiner zijn dan dit. Voor de video’s moet altijd de hoogste resolutie worden gekozen. Voor de video’s geldt een maximale limiet van 4GB, waarbij de lengte niet meer dan 240 minuten mag bedragen. De displaytekst is beperkt tot 125 tekens en de kop eindigt met 25 tekens. De linkbeschrijving eindigt op 30 karakters.

Facebook Directe artikelen bekijken

Facebook gesponsorde nieuwsadvertenties

Facebook biedt gesponsorde berichtadvertenties aan als u bijvoorbeeld al contacten hebt gelegd in Facebook Messenger, maar deze hebben niet tot de gewenste conclusie geleid. Dit valt onder de categorie re-marketing en is een bewezen middel om geïnteresseerde bezoekers verder aan te trekken. De technische eisen voor afbeeldingen en teksten zijn dezelfde als die voor Facebook en Instagram. Facebook biedt aan om dezelfde advertenties te gebruiken.

Facebook-advertentieplaatsing in Messenger

Facebook Collectie advertenties

Met Facebook Collectie advertenties worden foto’s en video’s toegevoegd aan Facebook feeds en doorgestuurd naar een website of een bedrijfsapp. De upload vindt plaats in de mobiele nieuwsfeed. Wat de technische eisen betreft, is het belangrijk op te merken dat het beeldformaat niet kleiner mag zijn dan 600 x 600 pixels. Het maximale beeldformaat is 30MB en moet in JPG of PNG formaat zijn. De video’s hebben een maximale lengte van 12 minuten, hoewel veel kortere lengtes uitdrukkelijk worden aanbevolen. De maximale videogrootte is 4 GB en de aanbevolen formaten zijn MP4 of MOV. De advertentietekst eindigt op 90 karakters en het onderschrift mag niet groter zijn dan 25 karakters.

Als u vragen heeft over een project op het gebied van Facebook-advertenties, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Volledige service voor Facebook

Wij adviseren u uitgebreid over onze mogelijkheden en de uitvoering van de advertenties!

Doelgroepdefinitie

Definieer Facebook-doelgroepen en bouw ze specifiek op,

Evaluatie en optimalisatie

We evalueren de lopende advertenties permanent en optimaliseren de advertenties op basis van de cijfers.

Facebook-kanalen

We vinden de juiste Facebook-kanalen voor uw bedrijf.

Laten we beginnen!

Wij doen u graag een individueel aanbod!

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com