2021 Gebruikerservaringen worden sterker geïntegreerd in de evaluatie van websites

De Google Webmaster Blog wees er onlangs op dat 2021 een
Er wordt een nieuwe rangschikkingsfactor ingevoerd: De zogenaamde Page Experience!

De ervaring van gebruikers op een website speelt al geruime tijd een rol in de beoordeling van websites, maar met de introductie van de Core Web Vitals breekt Google nieuwe wegen in. De overstap naar de „mobile first index“ is zeker een van de belangrijkste redenen hiervoor.  Allereerst moet men zich afvragen:

Wat zijn de Core Web Vitals?

In essentie zijn de Core Web Vitals drie waarden die worden gebruikt voor de beoordeling. Deze waarden zijn in de laatste Google Updates verfijnd en verder ontwikkeld.

September 2019 – Das September Core Update wurde ausgerollt

FID – Eerste invoervertraging

Als er interactieve gebieden van een website zijn, zal de FIP-waarde een rol spelen. Als er interactieve gebieden op een webpagina verschijnen, dan moeten deze idealiter binnen 100 milliseconden zichtbaar zijn. Als de interactieve ruimtes meer dan 300 milliseconden in beslag nemen, bestaat het risico dat er plaatsingen verloren gaan.

FID – Interaktive Bereiche
Deze 3 factoren worden nu door Google gecombineerd tot de zogenaamde Page Experience (user experience) en zullen in 2021 als rangschikkingsfactor worden toegevoegd. Tegelijkertijd is de regel van de Accellerated Mobile Page (AMP) om te verdwijnen uit Google Top Stories, die in de loop van de Corona-crisis al is versoepeld. Verder werd vanuit het Webmaster Forum aangekondigd dat er een half jaar eerder een aankondiging zal komen over de verandering.
2012 -2014 – Die Jahre des Pinguins

LCP – Grotere inhoudelijke verf

Dit meet eenvoudigweg de laadtijd die nodig is voor de relevante gebieden van een website. Een slechte evaluatie van de LCP betekent een slechtere ranking ten opzichte van de concurrent. Als er een slechte LCP-waarde aanwezig is, dan spelen vaak slechte serverreactietijden een rol of worden individuele resources langzaam geladen. De Google-snelheidstest geeft informatie over de huidige staat van een website en suggereert tegelijkertijd verbeteringen.

2020– Google Core Mai Update

CLS – Cumulatieve Lay-out Shift

Als u verschuivingen heeft doorgevoerd op uw website of in een online shop lay-out, dan worden deze ook positief of negatief beoordeeld door Google. Als er lay-outverschuivingen worden uitgevoerd, dan mogen deze de CLS-waarde van 0,1 niet overschrijden. Hogere waarden zijn tot 0,25 nog steeds te rechtvaardigen, maar worden dan negatief beoordeeld door Google.

CLS – Optische Stabilität

Mis niets meer!

Möchten Sie einmal im Monat einen Überblick über die Neuigkeiten der Branche?