FAQ – Verlaatbare winkelwagen

Google-zoekzool

De Google-zoekconsole wordt door miljoenen webmasters gebruikt om hun eigen website te controleren en te optimaliseren. De Google-zoekconsole wordt gratis aangeboden, omdat Google ook zijn eigen doeleinden nastreeft wanneer een website-exploitant zijn site daar registreert. Het heeft talrijke functies voor het verbeteren van uw eigen website, wat weer ten goede komt aan Google en natuurlijk aan de bezoekers van de website. Met behulp van verschillende links kunnen de statistische gegevens worden uitgebreid met bijvoorbeeld Google Analytics-gegevens.

Voordelen voor Google

Als een website-exploitant gebruik maakt van de Google-zoekconsole, heeft dit verschillende voordelen voor Google. Door het weergeven van fouten kan de website-exploitant voortdurend verbeteringen aanbrengen, wat de kwaliteit van de websiteresultaten ten goede komt. Dit heeft weer invloed op de kwaliteit van de organische zoekresultaten, de doelpagina’s voor Google Ads en Google AdSense. Google waarschuwt ook voor ongewenste malware en abnormale linkflow, wat ook een positief effect heeft op de eigen kwaliteit.

Voordelen voor website-exploitanten

Het voordeel voor website-exploitanten die de Google-zoekconsole gebruiken om hun eigen website te bewaken en voor statistische doeleinden, ligt voor de hand. Door het gratis gebruik ervan biedt Google vrijwel elke websitebeheerder de mogelijkheid om altijd up-to-date te zijn. Aan de hand van de statistieken en getoonde trefwoorden kan de website-exploitant zien welke trefwoorden bijzonder gemakkelijk te vinden zijn en kan hij verdere conclusies trekken.

Google-zoekzool

Hoe kan ik de Google-zoekconsole instellen?

Om de Google-zoekconsole te kunnen gebruiken heeft u eerst een actief Google-account nodig. Vervolgens registreert u uw website in de zoekconsole. Bij het registreren van uw website moet u ervoor zorgen dat u de pagina met de juiste URL registreert. Daarna bevestigt u de pagina op de gewenste manier en kunt u beginnen. Als u uw website al hebt voltooid, moet u in het menu-item Sitemaps uw pad voor uw eigen sitemap invoeren (voorbeeld: www.uw pagina.de/sitemap.xml). U kunt dit ook doen voor eventuele bestaande foto’s en video’s in uw eigen sitemap. Dit voldoet al aan een zeer belangrijk punt van de Google Webmaster-richtlijnen, omdat het voor Google gemakkelijker is om de inhoud van een website te vinden.

Welke gegevens kunnen worden getest?

Als u niet wilt dat bepaalde subpagina’s worden geïndexeerd (bijvoorbeeld: inlogpagina’s), kunt u de robots.txt-tester gebruiken om instructies te geven. De eerder ingediende Sitemap.xml wordt ook regelmatig gecontroleerd op fouten. Indien er fouten optreden, ontvangt de beheerder van de website een bericht per e-mail. Met de Disavow tool kunt u ongewenste backlinks uit de index laten verwijderen als u niet overtuigd bent van de kwaliteit.

Een andere mogelijkheid voor website-exploitanten is de mogelijkheid om een nieuwe indexering aan te vragen voor subpagina’s die bij het laatste bezoek aan Google fouten bevatten. De URL-controle kan worden gebruikt om aan Google te signaleren dat de fouten zijn verwijderd. Aangezien Google de Core Web Vitals heeft opgenomen in de ranking factors voor het jaar 2021, moet u deze functie ook gebruiken in de Google-zoekconsole. Zo is men voorbereid op het jaar 2021.

Google Search Console en de gebruiksvriendelijkheid

Het is ook zeer nuttig om de gebruiksvriendelijkheid te controleren op uw eigen mobiele website. Eventuele fouten worden daar weergegeven en kunnen door de websitebeheerder worden verbeterd. Dit leidt ons naar de AMP (Acellerated Mobile Pages) functie. Als een website gebruik maakt van de AMP’s, kan deze functie gebruikt worden om de AMP’s te monitoren en bestaande fouten te corrigeren.

Samengevat biedt de Google Search Console vele nuttige functies die u gratis kunt gebruiken om uw website te verbeteren en te monitoren. Voor onze klanten stellen we alle Google-functies automatisch in, zodat onze klanten de gegevens op elk moment kunnen opvragen.

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com