FAQ – KPI-prestatie-indicator

Trefwoord prestatie-indicator (KPI)

De prestatie-indicator of KPI is een waarde die bepaalde waarden samenvat voor een huidige of toekomstige oriëntatie voor zakelijke beslissingen. In de bedrijfsadministratie ligt de focus op winstgevendheid, liquiditeit, communicatie, winstgevendheid, omkeerbaarheid en de doelgerichtheid van een bedrijf. Daar kunnen nog vele andere factoren aan worden toegevoegd, omdat de kengetallen afhankelijk zijn van de industrie en tijdsfactoren.

Sleutelprestatie-indicator in online marketing

Als u de prestaties van een website of een online shop wilt meten, gebruikt u meestal analysemodules die u informatie geven over het aantal bezoekers, hun verblijfsduur en hun interactie tot ze een aankoop doen of contact opnemen. Daarnaast is er de bounce rate, die ook een belangrijke rol speelt bij beslissingen. Misschien wel de belangrijkste rol wordt gespeeld door de omrekeningskoers van een website, omdat deze direct gekoppeld is aan alle andere waarden.

restatie-indicatoren voor SEO

Veel van de bovengenoemde prestatie-indicatoren spelen ook een belangrijke rol op het gebied van SEO. Er zijn echter nog tal van andere factoren die belangrijk zijn voor een succesvol project. Deze omvatten het aantal trefwoorden dat een organische plaatsing heeft in de respectievelijke zoekmachine. Het aantal backlinks geeft ook een indicatie van de populariteit van een website of online shop op het internet.

Andere waarden voor de berekening van de prestatie-indicator.

Bij een SEO- of SEA-campagne spelen de verblijfsduur en het aantal bezochte subpagina’s ook een prominente rol, want hoe hoger de waarden zijn, hoe groter de kans dat eerder genomen beslissingen succesvol waren. Daarnaast speelt de wiskundige relatie tussen nieuwe en terugkerende websitebezoekers een belangrijke rol, omdat terugkerende bezoekers een grotere kans hebben om te kopen dan nieuwe bezoekers. Bovendien geeft de relatie tussen deze twee groepen bezoekers informatie over de bekendheid van de eigen website op het internet.

SignaleSignalen van de sociale netwerken

De theorie dat signalen van de sociale netwerken een directe impact hebben op de rankings in de grote zoekmachines, waar wij niet voor pleiten. Campagnes en publicaties via Facebook, Twitter, Instagram en andere kanalen kunnen echter indirect een positief effect hebben, omdat meer verkeer een positief effect kan hebben op uw eigen merk en vele andere eerder genoemde sleutelfiguren.

 

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com