Nuttige hulpmiddelen voor trefwoordonderzoek

Hier vindt u enkele nuttige hulpmiddelen voor effectief trefwoordonderzoek.

Google Keyword Planner

De Google Keyword Planner biedt talrijke functies rond een effectieve trefwoordanalyse en trefwoord zoeken. De voorheen vrij beschikbare tool kan alleen worden gebruikt met een volledig ingericht AdWords-account. Dit geldt ook als u niet van plan bent een AdWords-advertentie te plaatsen. Toch is het de moeite waard om zo’n account aan te maken, omdat u veel extra functies ter beschikking krijgt. U kunt de keyword planner vinden in de Google Ads account onder: Hulpmiddelen en instellingen in de subcategorie Planning.
Met de Keyword Tool kunt u uw eigen trefwoorden definiëren, evenals uw concurrenten onder het vergrootglas, wat u in ieder geval moet doen. Wij gebruiken deze functie om tal van trefwoorden voor onze klanten te definiëren en deze samen met hen te coördineren.

Google Keyword Planner
Google Instant

Google Instant

Google Instant maakt sinds 2010 deel uit van de internetsearch, zoals een browser bij de computer hoort. Deze zeer nuttige functie maakt het mogelijk om internet zoekopdrachten te specificeren voordat de eigenlijke zoekterm volledig is ingevoerd. Met deze functie worden suggesties voor zoektermen gesuggereerd door Google terwijl de gebruiker de term invoert. De zoekterm is voorgeselecteerd door Google en nuttige extra trefwoorden zijn geïntegreerd in de suggesties.

Deze functie heeft niet alleen geleid tot ingrijpende veranderingen in de optimalisatie van zoekmachines. Het bracht ook serieuze aanpassingen met zich mee voor de implementatie van Google AdWords-campagnes. Het zoekgedrag van miljoenen gebruikers is door deze tool veranderd en veel bureaus hebben zich moeten aanpassen.

Keywordtool.io

Een echt fantastisch hulpmiddel voor een goed trefwoordonderzoek wordt aangeboden door de website van Keywordtool.io. Na het invoeren van een trefwoord, werpt de website tot 750 trefwoordsuggesties uit, die min of meer gerelateerd zijn aan het ingevoerde trefwoord. Naast lokale trefwoorden worden ook nationale en internationale suggesties aangeboden.

Soolve

Het online portaal van Soolve werkt ook zo goed, dat ook tal van trefwoordsuggesties die verband houden met een ingevoerd trefwoord weggooit. Dergelijke functies zijn vooral nuttig voor het opbouwen van online-shops, omdat de bijbehorende categorieën en filters heel duidelijk kunnen worden bepaald. De tool heeft toegang tot de meest uiteenlopende gegevensbestanden van grote internetportalen en biedt dus een echte toegevoegde waarde.

Soolve
Semager

Semager

Een echt praktisch hulpmiddel is ook de website van Seemager. Dit geldt zowel voor de bepaling van uw eigen trefwoorden als voor trefwoorden van onbeminde concurrenten. Na het invoeren van een webpagina werpt het online portaal massa’s trefwoorden uit die op de webpagina voor een specifieke zoekterm zijn gevonden. U kunt de tool zowel voor het hoofddomein als voor subpagina’s of subcategorieën gebruiken.

Ubersuggest

Ubersuggest

Een ander nuttig instrument is de website van Ubersuggest. Met deze tool kunt u zowel uw eigen website als die van uw concurrenten controleren. Dit werkt in verschillende talen. Sommige functies zijn gratis beschikbaar. Maar als u meer wilt zien, moet u een van de basistoegangen laten instellen.

We gebruiken alle tools en softwareproducten voor onze klanten waarvan we denken dat ze nuttig zijn. Natuurlijk doen we niet zonder professionele software van de grote leveranciers, maar we geloven dat gratis tools ook zeer goede resultaten kunnen opleveren.