FAQ – AB-test optimalisatie

AB Test voor een betere prestatie van een website

Met een AB Test kunt u 2 of meer versies van een website evalueren. De nadruk ligt op de prestaties in termen van bezoekersaantallen, verblijfsduur, bounce rate en verkoop.

Wanneer moet u een AB-test uitvoeren?

U moet altijd een AB-test uitvoeren wanneer:

  • wijzigingen aanbrengt in uw website
  • Gebruikte landingspagina’s
  • Google Ads-campagnes wisselt
  • Andere zoekmachines Advertentieschakelaars

U kunt de prestaties van een hele website meten of belangrijke onderdelen van een website nader onderzoeken, waardoor u waardevolle inzichten krijgt in SEM. Vooral zoekmachinereclame en natuurlijk voor een verbeterde zoekmachineoptimalisatie.

Voorbeeld van een AB-test

Laten we zeggen dat u een nieuw contactformulier toevoegt aan uw website. Dan wilt u weten hoe het nieuwe contactformulier door de bezoekers wordt ontvangen. U stelt uzelf de vraag: Zijn er meer contactaanvragen omdat het veld telefoonnummer niet meer verplicht is? Dan vergelijkt u beide varianten met een AB-test en kunt u het contactformulier voortdurend verbeteren.

Welke varianten van AB-Test zijn er?

De bekende AB-test

Hier vergelijkt men 2 of meer versies van een URL en beslist op basis van de nummers welke van de versies het meest succesvol is.

Een gesplitste test met doorsturen

Dit is een variant op de AB-test, die de bezoekers van een website willekeurig doorverwijst naar verschillende varianten van een URL. De splittest evalueert vervolgens de resultaten en bepaalt de meest succesvolle variant.

De MVT-test

Een MVT-test geeft waardevolle inzichten in specifieke gebieden van een website die verband houden met afbeeldingen, oproep tot actie H1-koppen of kleuren. De MVT-test bepaalt welke versies het meest succesvol zijn en goed worden ontvangen door de bezoeker van de website.

Waar moet je AB Test doen?

AB Test kan worden gebruikt voor websites, online winkels of mobiele apps. Met de API kunt u ook een software gebruiken om gegevens te analyseren en geautomatiseerde versies of campagnes te produceren. Het is nuttig om hier een concreet plan voor te hebben. Dit moet worden aangemaakt wanneer u een probleem op uw website hebt geïdentificeerd en u al een idee hebt hoe u het probleem kunt oplossen. De belangrijkste onderdelen van een website moeten permanent worden getest, omdat hier vaak het aantal verkopen, contactverzoeken of verzoeken om actie aan de gebruiker beslissen.

AB-test met Google Optimize

Softwareleveranciers die AB-Test mogelijk maken en zeer goede evaluaties bieden, zijn in tal van varianten beschikbaar. Google Analytics heeft zijn content testing in 2019 stopgezet, maar vervangen door de nieuwe Google Optimize module. Google Optimzie maakt de implementatie van alle in dit artikel genoemde varianten mogelijk.

Bron en link naar Google Optimize

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com