FAQ – Betaald zoeken

De betaalde zoekopdracht moet perfect gestructureerd zijn

Betaalde zoekopdrachten zijn advertenties die in de grote zoekmachines zoals Google, Yandex, Bing, Yahoo of Baidu worden geplaatst. Ze verschijnen meestal boven en naast de organische resultaten. In de betaalde zoekopdracht worden belangrijke trefwoorden die voor de adverteerder een hogere omzet kunnen betekenen in de zoekmachine ingevoerd. In dit geval gebeurt de facturatie ofwel per klik ofwel in een ander facturatieformulier. Dit is meestal afhankelijk van het gekozen type advertentie.

Betaald zoeken als veiling

Aangezien de betaalde zoekopdracht wordt uitgevoerd in de vorm van een veiling, kunnen de klikkosten sterk fluctueren. Veel industrieën gebruiken de betaalde zoekopdracht in het hoogseizoen, wat kan leiden tot hogere klikkosten, omdat concurrenten ook advertenties plaatsen. Natuurlijk speelt de concurrentie in het algemeen een belangrijke rol als het gaat om het succes van een betaalde advertentie. Als u de klikkosten toch laag wilt houden, raden wij u ons artikel over klikkosten aan.

Betaald zoeken als bron voor zoekmachineoptimalisatie

Hoewel de betaalde zoekopdracht geen directe rol speelt in de zoekmachineoptimalisatie, kunt u wel waardevolle informatie uit de resultaten genereren. Afhankelijk van het aantal geadverteerde zoekwoorden kunnen speciale subpagina’s worden geoptimaliseerd op basis van de zoekopdrachten. De implementatie met landingspagina’s kan ook waardevolle informatie onthullen die kan worden verzameld met AB Tests of andere toepassingen.

Hoe moet men de betaalde zoekopdracht gebruiken?

In de eerste plaats is betaald zoeken altijd een interessant onderwerp bij het adverteren van een nicheproduct. Deze hebben in veel gevallen lagere klikkosten en trekken nog steeds veel websitebezoekers aan. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de betaalde zoekopdracht aanzienlijk meer omzet te behalen door het grote aantal bezoekers van de zeer competitieve zoekwoorden. Er zij echter op gewezen dat u voor deze campagnes ofwel een ervaren bureau ofwel een voltijdse werknemer moet inhuren.

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com