FAQ – Kosten per klik

De kosten per klik zijn cruciaal voor succes!

De kosten per klik zijn een belangrijke efficiëntiefactor voor zoekmachinereclame (SEA) campagnes. De gemiddelde prijs per klik wordt berekend voor individuele zoektermen en voor alle geadverteerde zoekwoorden in een campagne of advertentiegroep. Afhankelijk van de branche schommelen de kickprijzen sterk, vooral aan het begin van een campagne. Aangezien een Google Ads-campagne altijd een veiling is en de klikprijs afhankelijk is van vele factoren, kan de klikprijs vrij goed worden beïnvloed.

Hoe kunt u de klikprijs optimaliseren?

De klikprijs van een zoekterm kan, zoals gezegd, extreem sterk schommelen en zelfs in het middelste tweecijferige Euro-bedrag terechtkomen. In veel gevallen is het niet eens begrijpelijk voor adverteerders. Aangezien elk geadverteerd sleutelwoord een zogenaamde kwaliteitsfactor heeft, moet men altijd proberen deze kwaliteitsfactor zo hoog mogelijk te krijgen. Kortom: hoe hoger de kwaliteitsfactor, hoe lager de klikprijs. Verder speelt de keuze van de trefwoorden een doorslaggevende rol. Hoe specifieker het trefwoord, hoe gemakkelijker het is om de kwaliteitsfactor te verbeteren.

Hoe bepaalden deze factoren de klikprijs?

Veel bedrijven plaatsen advertenties op Google, Bing, etc. en hebben geen of slechts matig succes. In veel gevallen is dit te wijten aan een gebrek aan expertise en verkeerde beslissingen. Zo stijgen de klikprijzen snel en wordt het hard verdiende reclamebudget snel opgebruikt. De genoemde punten zijn slechts enkele van de vele punten die de klikprijzen kunnen laten zakken. Wij streven ernaar om met onze reclamecampagnes het reclamebudget binnen een vaste termijn te vertienvoudigen.

Belangrijke punten voor een hoge kwaliteitsfactor:

De kwaliteit van de website en de subpagina’s.

  • De duur van het verblijf van de bezoeker van de website.
  • Het aantal bezochte subpagina’s.
  • De interactie op de geadverteerde website.
  • Het aantal verkopen na een bezoek aan een website.
  • Het aantal contactverzoeken na een bezoek aan een website.
  • Ook de kliksnelheid speelt een rol.
  • Hoeveel bedrijven concurreren er op de veiling?

Klikkosten bij nieuwe klanten

Als een bedrijf geen of misschien zelfs slechte ervaringen heeft gehad met advertenties, dan moet je langzaam aan het begin beginnen. We beginnen altijd met een klein reclamebudget en optimaliseren vervolgens de campagnes stap voor stap. We gebruiken alle gangbare evaluaties zoals Google Analytics, AB Tests en vele andere mogelijkheden om de resultaten binnen 8-12 weken te optimaliseren. Zo zorgen we voor een optimale benutting van het reclamebudget. Vervolgens bespreken we de resultaten met onze klant en starten we fase twee.

 

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com