De belangrijkste Google Updates van de laatste jaren!

Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste Google Updates van de afgelopen jaren. We leggen de belangrijkste veranderingen in het Google-algoritme uit.

Raadpleging van

Wij adviseren u vooraf over onze mogelijkheden.

Tekstoptimalisatie

Wij optimaliseren alle teksten voor een hoge toegevoegde waarde vanaf het begin!

Optimalisatie van de laadtijd

Wij letten op snelle laadtijden voor desktop PC’s en mobiele apparaten!

Google Updates hebben een direct of indirect effect op websites over de hele wereld!

Wij informeren u in onze blog en op deze pagina in een samenvatting over de veranderingen na de updates!

  • Bezoekers
  • Zichtbaarheid
  • Mobiele websites
  • Backlinks

We kennen de redenen en effecten van alle Google-updates.

Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op!

Google Updates – Een boek met 7 zegels?

Een update van Google kan een ramp veroorzaken voor webmasters of de hemel op aarde betekenen. Als een website een boete van Google heeft gekregen, zijn de gevolgen vaak immens, want vaak is veel verkoop afhankelijk van de rankings op Google. Maar het kan ook heel anders zijn als het klassement in één klap verbetert.
Feit is: Google probeert de zoekresultaten te verbeteren met regelmatige updates en de efficiëntie voortdurend te verhogen. Als SEO-agentschap stelt dit feit permanent nieuwe uitdagingen. Er zijn updates te overwegen, die in veel gevallen op de achtergrond worden geïmporteerd en slechts beetje bij beetje bekend worden. Deze worden fantoomupdates genoemd, omdat ze gewoon zonder aankondiging worden geïmporteerd. Maar er zijn ook updates die officieel door Google worden aangekondigd voor en na de update. Hier geven we u een overzicht van de belangrijkste updates van de afgelopen jaren:

Mei 2020 – De volgende Core Update wordt uitgerold

De Google Core Update in mei 2020 lijkt een grotere impact te hebben gehad dan oorspronkelijk gedacht. We zullen u in onze blog informeren en de eindresultaten hier plaatsen om het overzicht up-to-date te houden.

Januari 2020 – De volgende Core Update wordt uitgerold

Het nieuwe jaar is nog niet eens echt begonnen en de volgende update is al uitgerold.

Oktober 2019 – Bert schaut vorbei

September 2019 – De september Core Update is uitgerold

Opnieuw werd de update kort daarvoor door Google aangekondigd, maar opnieuw met weinig nuttige informatie voor website-exploitanten. Grote fabrikanten van SEO-tools denken dat ze hebben erkend dat met name grote bedrijven uit de gezondheids- en reisindustrie worden getroffen.

Juni 2018 – De volgende kernupdate

Hoewel er deze keer zelfs een officiële melding van Google was over deze kernupdate, kon men alleen maar raden welke veranderingen er waren aangebracht. Dus het kwam zoals het moest komen….

 März 2019 – Google dringt wieder zum Kern vor

Oktober 2018 – Google stuurt de dokter voor de 2e keer

Ook al is de naam niet echt correct, de naam is geboren en de Medic Update heeft zijn gang gegaan. Enkele maanden na de eerste Medic Update volgde de tweede fase en liet duidelijke aanwijzingen achter. In deze update zijn correcties en verbeteringen aangebracht die zijn afgeleid van de vorige. De update bleef echter gericht op websites die belangrijke onderwerpen in het leven behandelen, zoals gezondheid, financiën en soortgelijke kwesties.

 August 2018 – Google schickt den Arzt vorbei (zum 1. Mal)

Maart 2018 – Google komt tot de kern

De Google Core Algorithm Update bevat verschillende opeenvolgende updates om de relevantie van webpagina’s te vergroten. De focus ligt op de gebruikers, die geacht worden de relevantie van de webpagina’s te evalueren en indien nodig verbeteringen kunnen voorstellen.
Google geeft niet veel informatie over deze updates, maar via de officiële kanalen werd gezegd dat ondergewaardeerde websites zouden profiteren van deze update. Dit betekende dat webmasters zich niet konden aanpassen aan veranderende eisen. Het was echter mogelijk om conclusies te trekken omdat veel websites te kampen hadden met een verlies aan ranking en een daling van het aantal bezoekers. Als je deze “verliezers”, aan wie Google niet de geringste fout heeft toegegeven, van dichterbij bekijkt, kun je al conclusies trekken uit de update.

Het was een uitdaging voor website-exploitanten om de kwaliteit van de inhoud verder te verbeteren. De volgende fase van het Google Core Algorithm werd dan midden april van dat jaar gelanceerd. Ook hier was er geen informatie over de inhoud van de update, maar in augustus 2018 volgde een andere kernupdate, die grote veranderingen met zich meebracht. Ook hier hield de zoekmachinegigant zich zoveel mogelijk in met informatie, maar ze gaven in ieder geval de informatie dat Google officieel commentaar zou geven op noodzakelijke veranderingen als dat nodig was. Je kon al raden dat er nog meer kernupdates zouden volgen en zo kwam het. Maar in het midden ervan……

2015 – Das mobile Armageddon hat begonnen

2013 – Het jaar van de kolibrie

Kolibries zijn wendbaar en uiterst wendbaar. De Hummingbird Update was een van de belangrijkste updates in de geschiedenis van Google, want met deze update zijn de zoekresultaten opnieuw verfijnd en dus nauwkeuriger. Het betekende niet alleen dat de zoekwoorden van Google beter begrepen werden en nauwkeuriger geïnterpreteerd konden worden. Met de Hummingbird update kon Google de zoekintenties van de gebruikers beter begrijpen. Dit leidde tot een enorme toename van de kwaliteit van de Google-hits. Het was de geboorte van het beantwoorden van vragen door zoekmachines.

Voor SEO-bedrijven die het niet goed deden, was de Hummingbird Update een ramp, want inferieure tekst en hoge stuiterpercentages betekenden tal van rangschikkingsverliezen. Websites die uw bezoekers een meerwaarde aan informatie gaven, werden echter hard aangepakt. Slechts 10% van alle websites wereldwijd werd niet beïnvloed door de Hummingbird update. Dat alleen al toont het belang van deze update aan.

2012 -2014 – Die Jahre des Pinguins

2011 – Het jaar van de Panda Update

Sinds de Panda Update is het werk van webmasters en SEO-bureaus fundamenteel veranderd. De Panda Update werd voor het eerst uitgerold, zoals in alle volgende updates, in februari in de VS. Een half jaar later volgden de Europese landen dit voorbeeld. Het doel van de Panda Update was het verbeteren van de zoekresultaten met betrekking tot de kwalitatieve inhoud. Om dit te bereiken heeft Google een zogenaamde kwaliteitsfactor voor de bestaande teksten op een website.

Websites met teksten die geen toegevoegde waarde hadden voor de gebruiker werden op dat moment genadeloos bestraft. Daarnaast werden ook websites die dezelfde teksten meerdere malen op de pagina hadden gepubliceerd of websites die gebruik maakten van gekopieerde teksten getroffen. Ook onlinewinkels die eenvoudigweg de teksten van de fabrikant hebben overgenomen, werden vaak getroffen.

Natuurlijk werden ook andere factoren in de update meegenomen bij de evaluatie van een website. Een extreem hoge stuitersnelheid en de daarmee gepaard gaande zeer lage retentietijd speelden en spelen nog steeds een rol. Een te hoog percentage van de trefwoorden duidt ook op inferieure teksten. Aan de andere kant werd een hoog percentage unieke tekst beloond.
Als gevolg daarvan werd de hele tekst van een website opnieuw geëvalueerd en werden miljoenen websites bestraft. Aan de andere kant werden vooral de dagelijks bijgewerkte websites die redactioneel werden herzien, de winnaars van de Panda Update.

Mei 2020 - De volgende Core Update wordt uitgerold
Januar 2020 – Das nächste Core Update wird ausgerollt

Oktober 2019 – Bert komt langs

Na talrijke kernupdates, die in 2019 hebben plaatsgevonden, is er aan het einde van het jaar een echte verrassing. De officieel aangekondigde Bert Update (staat voor Bidirectional Encoder Representations van Transformers) slaat als een bom. Het zoekalgoritme is gewijzigd zodat zoekzinnen nu beter herkend en geëvalueerd kunnen worden. Deze update werd in eerste instantie alleen in het Engels uitgebracht, maar het is slechts het begin van een wereldwijde verbetering in de erkenning van de taalkundige inhoud. Tot nu toe zal de Bert update beschikbaar zijn in meer dan 20 talen en betere zoekresultaten opleveren in combinatie met de feature snippets.

 September 2019 – Das September Core Update wurde ausgerollt

Maart 2019 – Google keert terug naar de kern

Zoals eerder aangekondigd zijn er in 2019 verschillende Google Core Updates op een rijtje gezet, wat heeft geleid tot een grote verschuiving in de zoekresultaten. Net als bij de vorige Core Updates was er ook nu weer maar weinig informatie van Google en volgde het volgende

Oktober 2018 – Google schickt den Arzt zum 2. Mal

Augustus 2018 – Google stuurt de dokter (voor het eerst) over

De Google Medic Update kreeg zijn naam niet van Google, maar van experts in de SEO-scene. Deze update had vooral betrekking op websites die zich in de medische sector hebben gepositioneerd. Google heeft echter altijd ontkend dat deze industrie de focus van de update was. Na een grondige analyse van de winnaars en verliezers in de Google-zoekresultaten, was het mogelijk om te concluderen dat het allemaal gaat om de betrouwbaarheid en autoriteit van websites die direct te maken hebben met belangrijke informatie voor het leven en de ledematen en welk vertrouwen gebruikers in hen stellen. Google’s Guide to Quality geeft nauwkeurige informatie over de richtlijnen die de zoekmachines hanteren.

März 2018 – Google dringt zum Kern vor

2015 – De mobiele Armageddon is begonnen

In 2015 zullen mobiele apparaten exact dezelfde zoekresultaten kunnen weergeven als desktopcomputers. Het toenemende aantal smartphones dwong Google om ook hier actie te ondernemen. Omdat mobiele apparaten andere eisen stellen aan de navigatie, krijgen mobiele-vriendelijke webpagina’s meer aandacht bij mobiel zoeken. Dit dwong webmasters op zijn beurt om op een dergelijke ontwikkeling te reageren. Sindsdien zijn steeds meer websites geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablet-pc’s, hoewel de update lang niet zo’n grote invloed heeft gehad op de ranglijst als eerdere Google-updates. Tegenwoordig maakt optimalisatie voor mobiele apparaten deel uit van de standaard en geen enkele webmaster negeert dit.

2013 – Das Jahr des Kolibris

2012 -2014 – De jaren van de pinguïn

Pinguïns zijn eigenlijk vrij vreedzaam, maar deze update ging naar Black Hat SEO’s nek. Vanaf april 2012 is The Google Penguin Update gestart met de campagne tegen spam, keyword spam, link buying en andere vuile technieken. Rapid linkbuilding werd ook gestraft en werd niet als organisch beschouwd. De gehele Penguin Update heeft tot 2014 geduurd, omdat er in totaal updates nodig waren om alle wijzigingen door te voeren en de webmasters de mogelijkheid te geven om wijzigingen aan te brengen. Dit is ook het einde van talloze linkboerderijen en webcatalogi die werden gebruikt voor linkbuilding. Onnodige spam-sites werden ook hard getroffen. Google is er dus in geslaagd om de zoekresultaten vele malen te verbeteren en het kaf van het koren te scheiden in de zoekmachinemarketing.

Een belangrijk deel van de Pinguïn Update werd gerealiseerd in 2014, omdat de lokale zoekresultaten toen sterker werden opgenomen in de algemene zoekindex. Omdat veel bedrijven inmiddels een Google My Business entry hadden gemaakt, werd het belang hiervan versterkt en won Google Maps ook aan belang. Hierdoor is ook de klantenkring voor lokale zoekmachineoptimalisatie toegenomen.

2011 – Das Jahr des Panda Updates

Google Updates en de effecten!

Veel Google Updates kunnen positieve of negatieve effecten hebben op een website. Wij adviseren u graag!

Betere plaatsingen

Wij helpen u als u na een Google Update uw klassement bent kwijtgeraakt.

Zoekmachine optimalisatie SEO

Zoekmachine optimalisatie SEO voor lokale, nationale of internationale markten!

Zoekmachine adverteren SEA

Plaats reclame voor uw nieuwe website. We helpen u graag!

Laten we beginnen!

Wij doen u graag een individueel aanbod!

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com