FAQ – Affiliate marketing

Affiliate marketing moet voor beide partijen de moeite waard zijn

Affiliate marketing is de term die wordt gebruikt om de samenwerking tussen een handelaar en een partner te beschrijven, meestal op lange termijn en gefactureerd op basis van het respectieve succes. De partner en de webwinkelier spreken vooraf de vergoeding af en de partner beheert het reclameplatform. Voordat de marketingactiviteiten beginnen, levert de merchant het reclamemateriaal. Hiervoor kunnen banners, links en andere formaten worden gebruikt, die op de website van de partner zijn geïntegreerd.

Welke platforms zijn zinvol?

Idealiter exploiteert de partner een website waarvan de inhoud sterk is gebaseerd op de producten, doelgroepen of diensten van de merchant. Dit creëert de hoogst mogelijke kans op het genereren van een lead, verkoopsucces of andere interactie. Daarnaast moeten platforms worden gekozen waarvan de bezoekers overeenkomen met de demografie van uw doelgroepen. Hoe succesvoller dit is, hoe hoger de return on investment in het algemeen zal zijn. Daarnaast neemt de naamsbekendheid sterk toe en treedt er een gelijktijdige vermindering van de verspilling op.

Affiliate marketing

Hoe wordt de vergoeding betaald?

Voor de beloning in affiliate marketing kunnen verschillende opties worden gebruikt. De klassieke vorm van beloning is de cost per click betaling. Hier wordt elke klik door de merchant aan de partner betaald. Kosten per contact is een ander facturatiemodel dat vaak wordt gebruikt. Hier wordt elk contact dat de merchant ontvangt, vergoed. Dit is vaak het geval wanneer een onmiddellijke verkoop niet of slechts met moeite mogelijk is, bijvoorbeeld bij goederen die veel uitleg behoeven of duur zijn. De beste manier om de detailhandelaar te vergoeden is door voor elke verkoop te betalen. Dit type vergoeding kan zeer goed worden meegenomen in de berekening en kan dus ook beter worden vergoed.
Extreem grote partnerportalen maken ook gebruik van vergoedingsvarianten die niets te maken hebben met een directe actie van de websitebezoeker. In dit geval wordt de vergoeding berekend in blokken per duizend klikken of meer. Dit gebeurt vaak wanneer er geen kwantitatief hoge omzet wordt verwacht.

Evaluatie van Affiliate Marketing

Affiliate marketing kan op vele manieren bijdragen aan de verspreiding van de naamsbekendheid en zelfs aan gerichte verkoop. De sleutel tot succes is de juiste strategie en een zo gericht mogelijke implementatie, met betrekking tot uw eigen campagnedoelstellingen. Daarnaast is eigen creativiteit vereist, want hoe origineler de presentatie, hoe groter de kans op succes.

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com