FAQ – Rendement op investering (ROI)

Rendement op de investering is de belangrijkste factor voor succes!

Return on investment is een van de belangrijkste waarden als het gaat om het meten van het succes van een bedrijf, onderneming of marketingcampagne. Wanneer u geld investeert in een project of een investering, moet u altijd de return on investment als belangrijkste factor in gedachten houden. Winstgevendheid bepaalt het succes of de mislukking en uiteindelijk het voortbestaan van een doelwit.

Hoe berekent u het rendement op de investering correct?

Bij de berekening van het rendement van de investering wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende benaderingen, die echter in principe hetzelfde berekeningsdoel nastreven. In de bedrijfsadministratie wordt de winst gedeeld door de omzet en vermenigvuldigd met de gerealiseerde omzet, gedeeld door het geïnvesteerde kapitaal. Het resultaat wordt vermenigvuldigd met 100 en u krijgt het rendement op de investering.

Hoe belangrijk is het rendement op de investering voor zoekmachinereclame?

De situatie is anders als je kijkt naar zoekmachinereclame. Daar is de tijdsfactor ook aanwezig, maar meestal in kortere cycli. Daar heb je de bounce rate, de kopers en de terugkerende bezoekers die iets later koper worden. De terugkerende bezoekers vormen de basis voor een succesvolle reclamecampagne op de middellange termijn. Met beide marketingstrategieën kan de KPI die de prestaties van een zoekterm bepaalt, worden gebruikt om het rendement op de investering te berekenen. In beide gevallen zorgen we voor een goede tot zeer goede return on investment omdat we al onze maatregelen afstemmen op de behoeften van de klant.

Return on Investment voor zoekmachineoptimalisatie?

In online marketing is het berekenen van de return on investment niet zo eenvoudig, omdat belangrijke resultaten van een investering (bijvoorbeeld in e-mailadvertenties of Google AdWords-campagnes) pas veel later zichtbaar worden. Dit gebeurt door terugkerende bezoekers of aanbevelingen van derden. Toch moet het gebruikte reclamebudget altijd in verhouding staan tot de gegenereerde inkomsten, maar met wat meer geduld. Daarom kunnen de kosten van een zoekmachineoptimalisatie SEO niet precies worden meegenomen in de return on investment, omdat dit werk op lange termijn moet worden beschouwd en niet kan worden toegerekend aan individuele aankopen. Bovendien is het niet mogelijk om precies te meten welke contacten tot een contact hebben geleid via organisch zoeken. Tenzij men elke contactpersoon ondervraagt.

Kapitalrendite

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com