​Uitrol in Europa voor lokale service-advertenties is gestart

Lokale Service Ads (LSA’s)

Google introduceert momenteel een innovatie waarvan met name kleine dienstverlenende bedrijven kunnen profiteren. Na de testfase in de VS heeft Google in Duitsland en verschillende andere Europese landen de zogenaamde lokale Service Ads (LSA’s) geïntroduceerd. Dit zijn onder andere de Benelux-landen, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Ierland, Schotland, Engeland en Spanje. Bij lokale Service Ads (LSA’s) worden advertenties geplaatst die in wezen beperkt blijven tot wat absoluut noodzakelijk is om een ongecompliceerd contact tussen de dienstverlener en een potentiële klant te garanderen.

Welke industrieën kunnen gebruik maken van lokale Service Ads (LSA's)?

Hoe kan ik lokale Service Ads plaatsen?

In het begin heeft de serviceprovider een geregistreerd Google-account nodig. Vervolgens moet u zich registreren voor het advertentieformaat en wordt dit gecontroleerd.  Deze controle van de kwalificatie kan enkele dagen duren. Als u de toetsing heeft doorstaan, kunt u de betreffende advertenties aanmaken. Er kan contact met u worden opgenomen per telefoon, e-mail of koerier. Een directe boekingsfunctie zal op een later tijdstip beschikbaar zijn.

Further adjustments to the Bing guidelines

Welke contacten zijn relevant voor Google billing?

Google factureert alleen die gekwalificeerde contacten waarvoor daadwerkelijk een contact is gemaakt. Dit omvat natuurlijk ook wanneer de klant belt en praat met de serviceprovider. Daarnaast wordt ook een brievenbusbericht van de klant als contactpersoon meegeteld. Google evalueert ook het contact dat per e-mail is gemaakt als een gekwalificeerd contactpersoon. In de toekomst wordt ook een ingevulde boekingsaanvraag toegevoegd, die al in de VS is geïntegreerd.

Welke contacten zijn relevant voor Google billing?
Lokale Service Ads (LSA's)

Welke industrieën kunnen gebruik maken van lokale Service Ads (LSA’s)?

Op dit moment kunnen alleen zeer specifieke industrieën lokale Service Ads plaatsen. Deze omvatten reparatiediensten voor elektrische apparatuur, waterschade, verwarming en airconditioning, garagedeuren, kapotte ramen en dakwerk. Diensten zoals tuinonderhoud, het reinigen van ramen en tapijten kunnen ook gebruik maken van lokale Service Ads in de omgeving. Ook verhuizers en ongediertebestrijdingsbedrijven kunnen hier hun voordeel mee doen. De sectoren zullen in de toekomst zeker blijven groeien.

Hoe kan ik lokale Service Ads plaatsen?

Hoe wordt de facturering van lokale dienstenadvertenties gedaan?

De facturering van lokale service advertenties wordt gedaan als ³”kosten per lead³” (pay per lead), die zal bevallen veel kleine bedrijven. Voor service providers heeft deze vorm van facturering een belangrijk voordeel ten opzichte van de pay per click factureringsmethode, omdat het advertentiebudget wordt bespaard en er direct een zichtbaar resultaat wordt bereikt. Bovendien, als u uw handel kent, krijgt u direct een succesvol rendement op uw reclamebudget.

Hoe wordt de facturering van lokale dienstenadvertenties gedaan?

Welke punten zijn nog relevant?

Google implementeert ook een soort beoordelingssysteem dat bedoeld is om gebruikers te voorzien van betrouwbare informatie. Er is ook een kopersbeschermingssysteem, dat is gemarkeerd met een logo, waarbij in geval van een probleem de gedane betaling kan worden teruggestort. Al met al een spannende zaak als u een kleiner bedrijf bent en professionele reclame wilt plaatsen.

Bron: Lokale service advertenties

Mis niets meer!

Wilt u een maandelijks overzicht van het nieuws in de branche?