FAQ – Kosten per lead

Kosten per lead

De kosten per lead zijn een manier voor adverteerders op het internet om het genereren van gekwalificeerde contacten te belonen. In veel gevallen is deze vorm van compensatie zinvoller dan de vergoeding van klikkosten. Vooral wanneer directe verkoop niet te verwachten is omdat het product veel vragen oproept of extreem duur is. De gegenereerde contacten zijn echter vooraf geselecteerd in de mate dat ze kunnen worden gebruikt voor een latere verkoop van een product.

Wat zijn de voordelen van leadgeneratie?

De voordelen voor de adverteerder zijn vooral de goede berekenbaarheid van kosten en baten en de mogelijkheid om hoogwaardige potentiële klanten op te bouwen, die duurzame verkoop kunnen en meestal ook zullen genereren. Voor een gekwalificeerd contact wordt meestal een vaste prijs afgesproken, die een goede basis vormt voor de berekening, zoals eerder genoemd.

Kosten per lood

Welke leads zijn er?

Een lead kan een potentiële nieuwe klant zijn, een nieuwe abonnee op een nieuwsbrief of een contactverzoek. Bij alle vormen van leadgeneratie worden de contacten onderhouden en binnen een bepaalde tijd voorzien van speciale aanbiedingen. In dit proces krijgt de vorige potentiële klant extra informatie die een latere aankoop of contract aantrekkelijker maakt. In veel gevallen wordt voor de aankoop een telefonisch contact met een verkoper tot stand gebracht. Deze vorm van dialoogmarketing heeft zich in de jaren negentig ontwikkeld en wordt nu in Online marketing uitgebreid.

Facturering per contact is in Affiliate Marketing een heel goed alternatief als het gaat om gecompliceerde goederen en diensten. Echter, zoals bij alle factureringsmodellen, moet u een grondige voorafgaande planning en een bijbehorende doelgroepdefinitie hebben. Dit is de basis voor succes, voor een lage verspilling en toch wordt het door veel adverteerders nog steeds onderschat.

Locatie

WSO Internationaal
Grevenbroicher weg 45
50829 Keulen Duitsland
Telefoon: +49 221/29884152
e-mail: info@web-seo-online.com